Perihal Perkembangan Asuransi

Perlindungan Maksimal dari Allianz Allisya Protection Plus Nese nje tregtar ka marre nje hua per te financuar dergesen e tij, ai do t'i paguaje huadhenesit nje shume shtese ne kembim te garancise se huadhenesit per te anuluar huane nese vjedhja ose humbja e dergeses ne det. Rreth 800 pes, banoret e Rodosit krijuan 'mesataren e pergjithshme'. Keto grupe te lejuara te tregtareve duhet te paguajne per te siguruar qe mallrat e tyre te transportohen se bashku. Primet e grumbulluara do te perdoreshin per te rimbursuar cdo tregtar mallrat e te cilave u shperndane gjate transportit, qofte per shkak te stuhise apo zhdukjes.2 Kontrata te vecanta sigurimi (p.sh., politikat e sigurimit qe nuk jane te lidhura me hua ose lloje te tjera kontratash) u shpiken ne Gjenova ne daten 14 shekullit, ashtu si dhe pishinat e sigurimeve te mbeshtetura nga zotimet e pronave te zbarkuara. Kontrata e pare e njohur e sigurimit daton nga Gjenova ne 1347 dhe ne shekullin e ardhshem sigurimi detar u zhvillua gjeresisht dhe primet u ndryshuan ne menyre intuitive me rreziqet.3 Keto kontrata te reja sigurimi lejonin sigurimin te ndahej nga investimet, ndarjen e roleve qe se pari u treguan te dobishme ne sigurimi detar.

Sigurimi u be shume me i sofistikuar ne epoken e Iluminizmit ne Evrope, dhe u zhvilluan varietete te specializuara. Sigurimi i prones sic e njohim sot mund te gjurmohet ne Zjarrin e Madh te Londres, i cili ne vitin 1666 hengri me shume se 13.000 shtepi. Efektet shkaterruese te zjarrit e shnderruan zhvillimin e sigurimit "nga nje ceshtje lehtesuese ne nje urgjence, nje ndryshim mendimi qe pasqyrohet ne perfshirjen e Sir Christopher Wren ne nje faqe per" Zyren e Sigurimeve "ne planin e tij te ri per Londren ne vitin 1667. "4 Nje numer i skemave te tentuara te sigurimit te zjarrit erdhen ne asgje, por ne vitin 1681, ekonomisti Nicholas Barbon dhe njembedhjete bashkepunetore krijuan kompanine e pare te sigurimit te zjarrit," Zyren e Sigurimeve per Shtepi ", ne pjesen e pasme te Shkembimit Mbreteror per te siguruar tulla dhe kornize shtepite. Fillimisht, 5,000 shtepi u siguruan nga Zyra e tij e Sigurimit.5 Ne te njejten kohe, skemat e para te sigurimit per nenshkrimin e sipermarrjeve te biznesit u bene te disponueshme. Perihal Perkembangan Asuransi

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Stadion Piala Dunia 1986

Situs Lowongan Kerja Indonesia