Postingan

Menampilkan postingan dari Juli, 2018

Perihal Perkembangan Asuransi

Perlindungan Maksimal dari Allianz Allisya Protection Plus Nese nje tregtar ka marre nje hua per te financuar dergesen e tij, ai do t'i paguaje huadhenesit nje shume shtese ne kembim te garancise se huadhenesit per te anuluar huane nese vjedhja ose humbja e dergeses ne det. Rreth 800 pes, banoret e Rodosit krijuan 'mesataren e pergjithshme'. Keto grupe te lejuara te tregtareve duhet te paguajne per te siguruar qe mallrat e tyre te transportohen se bashku. Primet e grumbulluara do te perdoreshin per te rimbursuar cdo tregtar mallrat e te cilave u shperndane gjate transportit, qofte per shkak te stuhise apo zhdukjes.2 Kontrata te vecanta sigurimi (p.sh., politikat e sigurimit qe nuk jane te lidhura me hua ose lloje te tjera kontratash) u shpiken ne Gjenova ne daten 14 shekullit, ashtu si dhe pishinat e sigurimeve te mbeshtetura nga zotimet e pronave te zbarkuara. Kontrata e pare e njohur e sigurimit daton nga Gjenova ne 1347 dhe ne shekullin e ardhshem sigurimi detar u zhvil